Hårtrimmer test – Her er de bedste trimmere

///Hårtrimmer test – Her er de bedste trimmere

Hårtrimmer test – Her er de bedste trimmere

Står du og mangler en ny hårtrimmer, men er i tvivl om, hvilken du skal vælge? Godt du kiggede forbi, for der er utrolig stor forskel på de forskellige trimmere. Det har vi erfaret i denne test, hvor vi har afprøvet nogle af de nyeste og hotteste hårtrimmere.

Vi har forsøgt at ramme så bredt som muligt, og har derfor valgt disse 8 trimmere., der i følge vores research, er nogle af de mest populære i øjeblikket og samtidig nogle af de nyeste. Vi har endvidere forsøgt at få hårtrimmere med fra alle prisklasser, så den billigste koster cirka 250 kroner og den dyreste er oppe i cirka tusinde kroner.

Lad os se hvilke der klarer skærene og hvilke der ikke var skarpe nok.

Lad os, vanen tro, afsløre resultatet med det samme. Der er mere uddybende information om de enkelte hårtrimmere længere nede på siden. 

HårtrimmerPrisBedømmelseForhandler
Panasonic ER-1611
Testvinder
kr. 996,-Seks stjernerKøb i butikken
BaByliss E950E
Bedst til prisen
kr. 649,-Seks stjernerKøb i butikken
Philips QC5580kr. 498Fire stjernerKøb i butikken
Braun Cruzer 6kr. 448,-Tre stjernerKøb i butikken
Philips QC5130kr. 299,-Tre stjernerKøb i butikken
Remington HC5950kr. 699,-Fire stjernerKøb i butikken
OBH AttraXion 5540kr. 299,-Fire stjernerKøb i butikken

Panasonic ER-1611-P – Det professionelle valg
Testvinder

Testvinder - Panasonic ER 1611Seks stjerner
Pris kr. 996,-
Køb i butikken
Når man tager Panasonic ER1611-P ud af boksen, kan man straks mærke, at det er kvalitet, man har med at gøre. Hårtrimmeren er bastant og vægtig uden at være tung og har en ergonomisk udformning. Skæret er forholdsvist smalt, hvilket gør det nemt, at lave ret præcise klipninger.

Titanium-belagte knive betyder, at trimmeren er holdbar og har en god ydeevne. Den kører gennem alle typer hår uden på nogen måde at beklage sig.

Det er nemt at indstille hårtrimmeren på forskellige klippelængder. Der medfølger 3 afstandshoveder, der hver har 2 unikke længder. Uden afstandshovede har trimmeren afstande mellem 0,8mm og 2mm. De mange afstande og det føromtalte smalle skær giver en meget stor præcision.

Opladning kan vi heller ikke klage over. Det tager en time at lade den fuldt op, og så kører den cirka 45 minutter, hvilket er ret imponerende, når man tænker på at motoren konstant kører på et enormt højt niveau. Til forskel fra forgængerne, tilpasser denne hårtrimmer sig til forskellige spændinger, således at den også kan benyttes i udlandet.

Vi skal huske også at rose denne hårtrimmer for sit støjniveau. Den er ganske lydsvag uanset hvad man udsætter den for.

Prisen er dog relativt høj, men der skal ikke herske noglen tvivl om, den er alle pengene værd. Du får ikke en meget bedre hårtrimmer, og det er sandsynligvis også derfor, at mange frisører bruger Panasonic ER 1611-P i deres salon.

BaByliss E950E – Kvalitet indhyldet i elegance
Bedst til prisen

BaByliss E955ESeks stjerner
Pris: kr. 649,-
Køb i butikken
Denne trimmer føltes rigtig godt i hånden, og da vi først satte den for håret, var der ingen tvivl: Det her er kvalitet.

E950E er udstyret med en god, kraftig motor, der tager fat. I kombination med de skarpe blade, betyder det, at den effektivt fjerner hårene uden at gå ned i tempo eller begynde at rive i hårene. Det stærke batteri, der holder motoren i gang, aflades i løbet af 3-4 trimninger. Man kan tilslutte ledning.

Der medfølger 8 afstandskamme, der tilsammen giver 50 forskellige afstande. Fra 0,6 til 25mm.

En anden rigtig fed ting ved denne hårtrimmer, er at den kommer i en lækker opbevaringskasse, der gør den nem at opbevare og også at rejse med.

Der medfølger alle klassiske genstande, såsom kam, saks, olie og en børste til rengøring.

Prisen er fremragende i forhold til det man får for pengene. BaByliss E950E er en klar vinder af ”bedst til prisen”

Braun Cruzer 6 – Skæg og hårtrimmer i én

Braun Cruzer 6Tre stjerner
Pris: 448,-
Køb i butikken
Som den eneste i vores test, er Braun Cruzer 6 designet som både skæg og hårtrimmer. Vi har valgt kun at fokusere på hårtrimning, og også det vi har vurderet ud fra.

Trimmer man tykt hår med Cruzer 6, samles nogle af hårene under afstandskammen, så man er nødt til at stoppe ind imellem, for at rengøre den. Motoren har også lidt svært ved at gå gennem længere hår, og halter lidt på det område. Man kan høre motoren komme på overarbejde, og det er ikke helt i orden.

Hvis man gerne vil klippe kortere end 10mm, skal man bruge skægtrimmeren, da der ikke er korte afstandskamme med. Skægtrimmeren kan nive i hovedbunden, så det anbefales ikke at bruge den til andet end skæg.

Når man er færdig med at klippe håret eller barbere sig, kan maskinen vaskes, hvilket er nemt.

Det tog godt og vel en time at oplade maskinen og den holdt til 3 trimninger, hvilket er i den lave ende sammenlignet med andre trimmere. Lige som de fleste andre, kan Braun Cruzer 6 også bruges med ledning.

Philips QC5580 – For fleksibilitet

Philips QC5580Fire stjerner
Pris kr. 498,-
Køb i butikken
Dette er uden sammenligning den mest fleksible hårtrimmer, vi har testet. Den er udstyret med et justerbart hoved, der kan roteres 180 grader. Det virker bare, og denne feature gør, at Philips QC5580 er uhyggelig nem at komme omkring med – også de steder der normalt er svære at nå. Et stort plus.

Trimmeren kan indstilles fra 0 – 15mm længde og fungerer fint i alle indstillinger. Dog er hovederne ikke super effektive i tykt eller langt hår, men klarer opgaven fint i kort hår. 0 mm indstillingen var forholdsvis blid ved huden, og nappede ikke, som andre hårklippere gør.

Philips skal have ros for den enkle rengøring. Hårtrimmeren kan skylles under vandhanen og er meget nem at få ren. (NB: selvom den kan vaskes i rindende vand, må den ikke benyttes under vand.)

Batteriet er ret godt og holder mellem 45-60 minutter på en opladning, så der er mulighed for nogle klipninger, før trimmeren løber tør. En fuld opladning tog godt en time. Et mindre irritationsmoment var dog, at der ikke fulgte opladerstation med.

Philips QC5580 hårtimmer er et rigtigt godt redskab til prisen, men det er en skam, at hovederne ikke er så optimeret til fyldigt hår.

Remington HC5950 – Verdens første hårtrimmer m. touch

Remington HC5959Fire stjerner
Pris kr. 699,-
Køb i butikken
Denne hårtrimmer er speciel på den måde, at den har et spændende og nyt Touch Screen display, hvor fra man kan betjene trimmeren. Det er virkelig nemt at skifte indstillinger med Touch displayet – måske lidt for nemt, for man skal virkelig passe på ikke at skifte ved et uheld. Vi var ude for, at komme til at ændre klippelængden midt under trimningen. Man skal nemlig huske at låse displayet hver gang.

Vi er lidt i tvivl om hvilke argumenter Remington havde for at lave Touch Display på deres nye trimmer. Ganske vist ser det da smart ud, men ud over det er det ret overflødigt og bare til irritation, at man ikke bare kan lave nogle ”analoge” indstillinger.

Noget nyt for Remington HC5950, er at den er udstyret med 3 hastighedsindstillinger. Vi har ikke umiddelbart kunnet benytte de forskellige hastigheder fornuftigt, men for mere avancerede brugere, kan det benyttes til forskellige typer styling i forskellige typer hår.

Motoren er kraftig og skærene er gode (titanium belagte), så den klipper nemt igennem alle typer hår og har høj holdbarhed. Det er et stort plus for Remington HC5950.

Batterierne holder i cirka en halv time ved almindeligt brug, og hårtrimmeren kan oplades via USB. Kan også bruges med ledning.

På trods af problematikkerne med touch systemet, synes vi rigtig godt om Remington HC5950. Det er tydeligt, at der er brugt kvalitetskomponenter til både motor og skær, og trimmeren er blandt de bedste i vores test, når man kigger på kvalitet og ydelse.

Vi kunne bedre lide forgængeren HC5750, der har mange af de samme kvaliteter som denne trimmer, men uden Touch Screen.

Philips QC5130 – Standard hårtrimmer

Philips QC5130Tre stjerner
Pris kr. 299,-
Køb i butikken
QC5130 er en pæn hårtrimmer selvom den føles lidt skrøbelig og plastik-agtig. Den er dog god at holde om og nem at benytte. Det er ligeledes nemt at indstille længden, som går fra 1mm til 21mm med intervaller på 2mm. Det giver en ret stor præcision, at der er så mange indstillinger.

Denne hårtrimmer er den billigste vi har med i vores test, og det kan altså mærkes på flere områder. Batterilevetiden er maksimalt 30 minutter, hvilket ikke er alverden sammenlignet med andre hårtrimmere. Der medfølger ledning, så man kan bruge den selvom der ikke er strøm på batteriet.

Det føles heller ikke som at bladene er super skarpe. Sommetider føles det som om de trækker lidt i håret, så det niver en smule, men det er primært i længere hår, det sker. Regn ikke med at du uden videre kan trimme langt fyldigt hår ned med Philips QC5130. Der vil den beklage sig, da den ikke er helt så kraftig og bladene mangler skarphed.

Den egner sig derfor bedst til trimning af siderne eller holde kort hår nede. Til dette formål er den til gengæld udmærket.

OBH AttraXion 5540 – Billig og god standard trimmer

OBH AttraXionFire stjerner
Pris kr. 299,-

Her har vi med en hårtrimmer at gøre, der er både billig og fint ydende. Den ligger godt i hånden og kan uden problemer trimme kort hår. I langt hår går den lidt ned i hastighed, men helmer ikke før opgaven er klaret.

En opladning tager meget lang tid. Hvis man sætter den til om aftenen, er den end ikke helt færdigopladet, når man står op. Det er i den høje ende – især når den så kun holder i cirka 40 minutter. Derfor er det også vigtigt, at der medfølger ledning, så man ikke er afhængig af batteriet. Vi oplevede også, at motoren ydede bedre når hårtrimmeren var sat til stikket.

AttraXion 5540 kan indstilles til mange forskellige klippelængder mellem 4mm og 34mm, hvilket er den største længde, vi har testet i denne test.

Vi er faktisk ganske glade for OBH Attraxion 5540. Især når vi tager den billige pris i betragtning.

De billigere hårtrimmere mangler motorkraft

Det er en helt klar tendens, at der bliver sparet på motorkraft i de billige modeller. Med mindre man blot skal holde “skaldet hår” nede, kan vi ikke anbefale, at man går alt for langt ned i pris. Motorene er simpelthen ikke kraftige nok.

Batteriernes holdbarhed er stort set ens. De bevæger sig indenfor 30 min til knapt en time. Til gengæld er opladningstiden meget forskellig alt efter hvilken batteritype, producenten har valgt at bruge. NiMH, der sidder i de lidt dyrere modeller med kraftig motor, er hurtigt opladet, mens de billige hårtrimmere tager op mod et halvt døgn.

Bladene, skærene og knivene er også noget af det der bliver ramt af prisen. Der er ingen tvivl om, at du får meget mere for pengene i de dyrere modeller. F.eks vil du få et langt bedre ydeevne, men også en stor holdbarhed ved at vælge en hårtrimmer med Titanium belagte skær.

Vi ville hellere smide et par hundrede kroner ekstra oven i, end at gå på kompromis, for der er meget at hente på ydeevne, kvalitet og design for bare 200 kroner mere.

2017-03-01T19:17:42+00:00 Hårpleje|1 kommentar

Om skribenten:

Én kommentar

  1. Freddi Pedersen oktober 16, 2016 at 10:19 - Reply

    Babyliss for men pro 45 intensive – efter 3 år og 2 måneder vil motoren ikke tænde mere, der er 3 års garanti og hermed kan maskinen afleveres til genbrug m.m.. Det ærgrer mig, da det er et utroligt lækkert produkt. Er der andre
    som har lignende erfaring?

Skriv en kommentar