Babyalarm test – Vi har afprøvet babyalarmer og fundet de bedste

Home/Elektronik/Baby/Babyalarm test – Vi har afprøvet babyalarmer og fundet de bedste

Babyalarm test – Vi har afprøvet babyalarmer og fundet de bedste

Det er vigtigt, at en babyalarm passer godt på baby, så man trygt kan lade barnet sove i et andet rum. Vi har testet 6 forskellige babylarmer fra 400 kroner op til 2000 kroner og fundet ud af hvilke, der er de bedste kandidater til at holde øje (øre) med din baby.

Vi har givet karakterer på baggrund af funktioner, lydkvalitet, rækkevidde, brugervenlighed, strømforbrug og value for money.Lad os komme igang med testen – de 6 babyalarmer

Herunder kan du se et resume af testen. For at læse mere uddybende information om de enkelte babyalarmer, skal du kigge lidt længere nede på siden.

MærkePrisBedømmelseForhandler link
Philips Avent SCD570/00
Testvinder
854 kr.Seks stjernerKøb i butikken
iHealth iBaby M2 babyalarm1.499 kr.Fem stjerner
SmartNOVA1.298 kr.Fem stjerner
Philips Avent SCD485449 kr.To stjerner
Beurer JBY103 1.399 kr.Fire stjerner
Nabby Babyalarm1.199 kr.To stjerner

Philips Avent SCD570/00 Babyalarm
Bedst til prisen  Testvinder

Babyalarm 570/00Seks stjerner
Pris kr. 854,-
Køb i butikken

Philips SCD570 er en opgradering af forgængeren, SCD505, der var en billig og utrolig effektiv babyalarm. Her på redaktionen var vi meget glade for forgængeren, og det er også tilfældet med denne. Denne babyalarm klarer sig nemlig præcis lige så godt som den forrige. Det er kommet temperaturmålet i denne nye udgave, og det hilser vi meget velkommen.

Philips Avent SCD570 er en fin og sød babyalarm. Designet er lækkert og vel afstemt mellem seriøsitet og enfoldighed. Der er lagt vægt på detaljerne og alarmen er pålidelig. Babyenheden er en anelse stor, men det gør, at den kan stilles stabilt på et fast underlag uden at vælte.

Der er lidt flere funktioner i denne udgave end i den gamle. Blandt andet natlampe, temperaturmåling og babysang – og så kan du som forældre tale til dit barn og berolige det fra afstand. Det virker fint.

Der benyttes DECT teknologi, der er særdeles effektiv selv over lange distancer og gennem murer.
Rækkevidden er dog ikke helt som lovet – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil have, at lyden går ordentligt igennem. Jo længere væk man befinder sig, jo mere falder lyden ud. Den klarer fint knapt 300 meter i delvist åbent terræn, men i en betonlejlighed, er der lidt knas på nogle meter. Ikke noget altafgørende, og alarmen gav da heller ikke besked om, at signalet var væk. Sådan en funktion har den nemlig også.
Når man bevæger sig for langt væk, giver alarmen dig besked om, at den er uden for rækkevidde. Det samme gør sig gældende, når en af enhederne er ved at løbe tør for strøm. Det er smart, at man ikke skal bekymre sig om, babyalarmen nu er inden for rækkevidde.

Brugervenligheden er helt i top. Der er ingen overraskelser dér.

Med den såkaldte DECT teknologi, elimineres risikoen for, at babyalarmen skulle gå i interferens med andre babyalarmer. Vi oplevede da heller ikke, at høre hverken naboens unger eller en tilfældig radioamatør, så DECT virker (lige som med sin forgænger) efter hensigten i Philips SCD570/00. Desuden er DECT-signalet bedre til at trænge gennem f.eks. betonvægge. Dog argumenterer nogle for, at DECT har kraftigere stråling end andre teknologier. Læs vores note om stråling længere nede på siden.

Det vigtigste ved alarmen er, at man straks føler sig tryg. Den er virkelig pålidelig på alle punkter, den er billig og så har den mange gode funktioner. Derfor vinder den Kvalitets-test.dk’s babyalarm test.

Det er sjældent at det samme produkt løber af med både “Bedst i test” og “Bedst til prisen”, men Philips Avent SCD570/00 fortjener det, blandt andet pga. den lave pris.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 5
 • Rækkevidde/forbindelse 5
 • Brugervenlighed 6
 • Strømforbrug 4
 • Value for money: 6

WITHINGS Babymonitor

Withings Smart Baby MonitorSeks stjerner
Pris kr. 1999,-

Withings babymonitor er noget af det nyeste og smarteste indenfor babyalarmer, og den første (vi kender) der gør brug af apps til iPhone og iPad. Funktionerne er i overflod. Vi taler musikafspilning for baby, natlampe med forskelligt farvet lys, videooptagelse, temperatur og luftfugtigheds-måling, 3 megapixel kamera osv. osv.
Med alle disse funktioner skulle man næsten tro, at brugervenligheden var helt i bund, men det er faktisk gjort ret godt i forhold til, at der er så mange muligheder i babyalarmen. Når først det hele er installeret og tilsluttet nettet, er det rimelig nemt at bruge funktionerne via appen, som kan downloades til både iPhone, iPad og Android. Vær opmærksom på, at brugerfladen er engelsk!

I og med, at alarmen gør brug af internetopkobling, er der ingen grænse for rækkevidden. Du kan i teorien se din baby fra den anden side af kloden, hvis du vil – og det er faktisk meget smart. Det betyder nemlig samtidig, at lyden og billederne er knivskarpe og alarmen går aldrig i forbindelse med andre babyalarmer, når den er på nettet.
Man kan argumenterer for, at det er en rigtig dum idé, at forbinde babyalarmen til internettet. Hvad nu hvis forbindelse til nettet ryger af en eller anden årsag?

Hvis man er utryg ved dét kan man i stedet bruge Withings Babymonitor som en traditionel babyalarm. Den kan indstilles til at bruge almindelig radiosignal, som almindelige alarmer.

Selvom den er smart, bliver det lidt trivielt at opsætte babyalarmen hver gang. Hvis man vil gøre brug af video-funktionen, skal kameraet hver gang vendes mod baby, og det er lidt besværligt at få den monteret hver gang. Det skal dog ikke trække ned i bedømmelsen, da det er op til en selv, om man vil benytte sig af det.

Strømforbruget er i den høje ende, så den skal ofte forholdsvist oplades. Derudover er den lidt dyr, når man tænker på, at der sikkert også skal være plads til barnevogn, vugge osv. i budgettet.

Alt i alt en rigtig sjov og positiv oplevelse, og din mand vil elske denne lille gadget. :-)

De negative punkter er i småtingsafdelingen, så vi har valgt at give den 6 stjerner på baggrund af den nytænkning og de funktioner, som Withings bringer på babyalarm-markedet.

Withings Smart Baby Monitor blev testet på iPhone.

 • Funktioner 6
 • Lydkvalitet 5
 • Rækkevidde/forbindelse 6
 • Brugervenlighed 4
 • Strømforbrug 2
 • Value for money: 4

SmartNOVA babyalarm

SmartNOVA BabyalarmFem stjerner
Pris kr. 1298,-

SmartNova er nogle flot designede enheder, der minder en lille smule om en iPhone.

Babyalarmen kommer med en masse gode funktioner, som man kan forvente af en babyalarm til cirka 1300 kroner. Her i blandt natlampe, 2-vejs-kommunikation, temperaturmåler ned til minus 10 grader og så er der hurtig opladning (cirka 6 timer).

Forældrenheden meddeler med vibration og lys, hvis signalet til babyenheden mistes, og det virker godt.
Enhederne er nemme at bruge, og brugervenligheden er i top. Quickstart manualen er alt hvad man behøver. Vi havde ingen problemer med signalet i bygningen bortset fra episoder med minimal støj. I åbne omgivelser rakte den mindst 350 meter.

Et af Smart Novas helt store salgsargumenter er deres banebrydende teknologi, CARE, der skulle minimere stråling. Det har desværre ikke været muligt for os at måle stråling, men vi vælger at forholde os skeptiske. Selvom de lover nul mikrobølger og ingen såkaldt pulserende stråling, vil der unægtelig være én eller form for stråling. Vi vælger dog at stole på, at der er gjort et stykke arbejde for at få strålingen ned på et så lavt niveau som muligt.

SmartNova har alt det man kunne have behov for – og lidt til. Den er gennemført i såvel design som teknik, men en anelse dyr.

Novas babyalarm får 5 af 6 stjerner.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 4
 • Rækkevidde/forbindelse 5
 • Brugervenlighed 6
 • Strømforbrug 6
 • Value for money: 4

Philips Avent SCD485

Philips Avent SCD485
To stjerner
Pris kr. 319,-

Lillebror til SCD505. Vi har inkluderet denne babyalarm i testen for at undersøge flere forskellige prisklasser. Denne er i den lave ende.

Selve alarm-enhederne ser lidt billigt producerede ud, men de er søde og meget ”baby-agtige”.

Philips SCD 485 babyalarm byder ikke på et utal af features, men den indeholde nok til, at de basale behov er opfyldt (temperaturåler). Brugervenligheden er dermed også i top. Med de få funktioner, alarmen indeholder, er det ikke svært at betjene den.

Over de 3 dage hvor vi testede babyalarmen, var der ikke én dag, hvor vi ikke modtog interferens fra andre sendere eller meget larmende støj. Rækkevidden er, som du måske har gættet, heller ikke stor. Oftest når baby græd gik lyden dog rimeligt igennem og ”talen” var forholdsvis klar.

Det største plus ved alarmen er, at den er billig. Den koster godt 300 kroner og er dermed den venligste i denne test.

Der er ikke meget mere at sige om Philips SCD485.

 • Funktioner 1
 • Lydkvalitet 1
 • Rækkevidde/forbindelse 2
 • Brugervenlighed 5
 • Strømforbrug 5
 • Value for money: 3

Beurer JBY103 babyalarm

Beurer JBY 103Fire stjerner
Pris kr. 1499,-

Her har vi fat i en spændende babyalarm. Beurer JBY 103 er spækket med funktioner, der er nyttige når man skal passe på sin lille baby. Udover de almindelige funktioner, har denne babyalarm godnatmelodier, der kan styres fra forældre-endheden samt videoovervågning – i 360 grader! Det betyder, at du med forældre-enheden kan styre kameraet og se, hvad der foregår i rummet – også i mørke takket være infrarød optagelse.

Kameraet har også bevægelsesalarm, så man kan få besked om eventuelle bevægelser i rummet. Kameraet står på en fod, som er rimelig nem at placere.’

Vi havde ingen synderlige problemer med signalet, men savnede en lidt bedre indikation for, hvis enhederne mistede forbindelse.

Babyalarmen virker billig, og det er et minus, for den er bestemt ikke billig. Den koster 1500 kroner, så vi havde forventet lidt mere end et hult plastikhylster.

Strømforbruget ligger i den høje ende, og opladningstiden er temmelig lang, men det er småting.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 4
 • Rækkevidde/forbindelse 4
 • Brugervenlighed 3
 • Strømforbrug 4
 • Value for money: 4

Stråling fra babyalarmer

Babyalarmer udsender, som alle andre radio-enheder, stråling i form af enten infrarød stråling, mikrobølger eller radiobølger. Vær derfor opmærksom på hvor du placerer din babyalarm i forhold til barnet. Selvom mængden af stråling er begrænset, anbefaler vi alligevel en afstand på minimum én meter fra barnet, og vores test er også lavet fra den afstand.
Vi har desværre ikke haft mulighed for selv at teste strålingsniveauerne for de enkelte babyalarmer, men har i stedet forsøgt at finde data om det på nettet, hvilket har været svært.

Vi håber du kunne bruge testen, og tillykke med den lille nye :-).

Om skribenten:

14 Kommentarer

 1. Mona marts 25, 2014 at 20:15 - Reply

  God test. Jeg har selv brugt philips avant til mit barn og har også været ovenud tilfreds med den. Men det kunne nu være sjovt at prøve en af de nye med video..
  hvordan var selve kvaliteten af video på withings babyalarmen?

  • Kasper marts 25, 2014 at 20:25 - Reply

   Hej Mona,

   Tak. :-)
   Vi synes videokvaliteten var god på begge video-babyalarmer. Den var måske nok en anelse bedre på WITHINGS babymonitor end på Beurer, men generelt rigtig fin kvalitet.

 2. Julie Madsen marts 27, 2014 at 23:11 - Reply

  Vi startede med at købe den billige Philips, fordi vi troede at den sagtens ville fungere til vores behov men vi blev også skuffet over den. I stedet for har vi nu købt en Neonate babyalarm. den var lidt dyr, men den er vi glade for..

 3. […] er kede af, at vi ikke fik Nabby’s Babyalarm med i vores test af babyalarmer, for den er meget aktuel for tiden. Nu har vi været så heldige, at få lov at afprøve […]

 4. Kasper maj 14, 2014 at 13:26 - Reply

  Vi har testet Nabby efterfølgende. Testen kan læses her: https://kvalitets-test.dk/nabby-babyalarm-anmeldelse/

 5. Maiken marts 5, 2015 at 13:37 - Reply

  Kan Philips Avent tåle kulde og frost? Det synes jeg ikke I oplyser?
  Nu bor vi jo i DK, så den skal jo kunne holde til at være ude i barnevognen.

  • admin marts 5, 2015 at 13:53 - Reply

   Vi har ikke testet SCD505’s evne til at modstå frost, men ved almindelig brug i vinterhalvåret har der ikke været problemer. Jeg vil påstå, at babyalarmen kan tåle væsentligt lavere temperaturer end barnet, så slå dig endelig løs. :-) Philips Avent 505 kan varmt anbefales.

   Hvis du ender med at bruge Avent SCD505, så forsøg at stil babyalarmen mindst 1 meter fra barnet, da alarmen udsender stråling. DECT teknologien (som Avent 505 benytter) er effektiv og går klart igennem, men samtidig lidt voldsommere end strålingen fra andre babyalarmer.

   God fornøjelse.

   • Sarah Rasmussen maj 29, 2015 at 07:46

    Jeg er meget interesseret i at anskaffe en Avent SCD505, da jeg er træt af at der ikke er temperaturmåler i vores nuværende babyalarm.
    Men iforhold til 1 meters sikkerhedsafstanden – det kan jo ikke så godt lade sig gøre, når mit barn sover lur i barnevognen, og derfor skal have babyalarmen tæt ved hovedet. Vil I råde mig til at finde en anden alarm?

   • admin juni 1, 2015 at 06:57

    Hej Sarah
    Først og fremmest, så har SCD505 ikke temperaturmåler, så måske er det slet ikke dén babyalarm, du skal kigge på :-)

    For så at svare på det andet, så kan sender-enheden f.eks stilles på barnevognens betræk nede i fodenden eller på jorden. Hvis enhederne er skruet helt op, går lyden højt igennem på denne SCD505. Jeg vil mene, at du sagtens kan høre baby selvom senderen står et par meter væk.

    Håber du kunne bruge svaret og pøj pøj med købet.

 6. Maja Carranza marts 22, 2015 at 15:58 - Reply

  Jeg er en gadgetmor der netop kigger på AVENT Digital babyalarm med video fra Philips – ved du noget om den? Kan kund finde den få steder på nettet men ingen test/anmeldelser? Jeg syntes den er super smart med video-funktionen, TP måling og talk-back – men hvordan er kvaliteten af videoen, rækkevidden, er den for klodset oder? osv På forhånd TAK MVH Maja-mutti-to be

  • admin juni 1, 2015 at 07:03 - Reply

   Hej Maja,

   Vi har haft kig på SCD860, men har desværre ikke haft mulighed for at afprøve den – endnu. Jeg håber du finder en alarm, I bliver glade for. Og tillykke med den lille. :)

 7. Simon august 23, 2015 at 17:11 - Reply

  Kan Withings Babymonitor bruges uden video? Altså blot med lyd? Hvor lang er batteritiden i så fald?

  Er der alternativer til Withings Babymonitor og Nabby?

 8. Randi knudsen januar 9, 2016 at 16:15 - Reply

  Jeg kan bestemt ikke anbefale smartNova
  Der er godt lyd, dejlig med temperatur visning. Men som dagplejer lige som forældre har jeg brug for en der virker stabil, jeg købte en for 1år siden den er lige nægtet at bytte eller reparere for tredje gang. De kan ikke finde den anden sender og sidste pludselig ikke tændes. Men havde jeg været optimistisk kunne jeg da købe en ny baby sender så garanti er også noget de ser stort på

 9. Anne august 12, 2016 at 15:44 - Reply

  Jeg har SmartNova – den nyeste model fra maj 2016. Jeg synes, at I mangler at kommentere følgende ulemper ved SmartNova babyalarm:

  Den virker meget plastikagtig og billigt produceret, og er meget let (både godt og skidt). Den er væsentlig større (dybere) end billederne viser på både nettet og selve pakken, så forvent at blive overrasket over dens størrelse, når du pakker den ud. Det er kun forsiden, der minder om en iPhone. Den smutter dog lige så let ud af hånden, som de gamle iPhone3, da den er så let.

  Når du har tændt baby-enheden, så kan du efterfølgende ikke se, om den stadig er tændt og der er batteri nok på. I Babysam anbefaler de, at hvis du vil vide, om babyenheden er tændt, så skal du tænde natlyset på enheden, som føst slukkes, når du slukker selve alamen (!) Jeg savner en lille diode, der viser, at enheden er tændt, så jeg ikke skal række armen ned i barnevognen og tænde et lys, der så lyser barnevognen og mit barn op.

  Jeg kan godt lide det minimale design, men skulle jeg ud at købe en babyalarm nu, ville jeg have valgt en Neonate.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.