Det er vigtigt, at en babyalarm passer godt på baby, så man trygt kan lade barnet sove i et andet rum. Vi har testet 6 forskellige babylarmer fra 400 kroner op til 2000 kroner og fundet ud af hvilke, der er de bedste kandidater til at holde øje (øre) med din baby.

Vi har givet karakterer på baggrund af funktioner, lydkvalitet, rækkevidde, brugervenlighed, strømforbrug og value for money.Lad os komme igang med testen – de 6 babyalarmer

Herunder kan du se et resume af testen. For at læse mere uddybende information om de enkelte babyalarmer, skal du kigge lidt længere nede på siden.

MærkePrisBedømmelseForhandler link
Philips Avent SCD570/00
Testvinder
854 kr.Seks stjerner
iHealth iBaby M2 babyalarm1.499 kr.Fem stjerner
SmartNOVA1.298 kr.Fem stjerner
Philips Avent SCD485449 kr.To stjerner
Beurer JBY103 1.399 kr.Fire stjerner
Nabby Babyalarm1.199 kr.To stjerner

Philips Avent SCD570/00 Babyalarm
Bedst til prisen  Testvinder

Babyalarm 570/00Seks stjerner

Pris kr. 854,-

Philips SCD570 er en opgradering af forgængeren, SCD505, der var en billig og utrolig effektiv babyalarm. Her på redaktionen var vi meget glade for forgængeren, og det er også tilfældet med denne. Denne babyalarm klarer sig nemlig præcis lige så godt som den forrige. Det er kommet temperaturmålet i denne nye udgave, og det hilser vi meget velkommen.

Philips Avent SCD570 er en fin og sød babyalarm. Designet er lækkert og vel afstemt mellem seriøsitet og enfoldighed. Der er lagt vægt på detaljerne og alarmen er pålidelig. Babyenheden er en anelse stor, men det gør, at den kan stilles stabilt på et fast underlag uden at vælte.

Der er lidt flere funktioner i denne udgave end i den gamle. Blandt andet natlampe, temperaturmåling og babysang – og så kan du som forældre tale til dit barn og berolige det fra afstand. Det virker fint.

Der benyttes DECT teknologi, der er særdeles effektiv selv over lange distancer og gennem murer.
Rækkevidden er dog ikke helt som lovet – i hvert fald ikke, hvis man gerne vil have, at lyden går ordentligt igennem. Jo længere væk man befinder sig, jo mere falder lyden ud. Den klarer fint knapt 300 meter i delvist åbent terræn, men i en betonlejlighed, er der lidt knas på nogle meter. Ikke noget altafgørende, og alarmen gav da heller ikke besked om, at signalet var væk. Sådan en funktion har den nemlig også.
Når man bevæger sig for langt væk, giver alarmen dig besked om, at den er uden for rækkevidde. Det samme gør sig gældende, når en af enhederne er ved at løbe tør for strøm. Det er smart, at man ikke skal bekymre sig om, babyalarmen nu er inden for rækkevidde.

Brugervenligheden er helt i top. Der er ingen overraskelser dér.

Med den såkaldte DECT teknologi, elimineres risikoen for, at babyalarmen skulle gå i interferens med andre babyalarmer. Vi oplevede da heller ikke, at høre hverken naboens unger eller en tilfældig radioamatør, så DECT virker (lige som med sin forgænger) efter hensigten i Philips SCD570/00. Desuden er DECT-signalet bedre til at trænge gennem f.eks. betonvægge. Dog argumenterer nogle for, at DECT har kraftigere stråling end andre teknologier. Læs vores note om stråling længere nede på siden.

Det vigtigste ved alarmen er, at man straks føler sig tryg. Den er virkelig pålidelig på alle punkter, den er billig og så har den mange gode funktioner. Derfor vinder den Kvalitets-test.dk’s babyalarm test.

Det er sjældent at det samme produkt løber af med både “Bedst i test” og “Bedst til prisen”, men Philips Avent SCD570/00 fortjener det, blandt andet pga. den lave pris.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 5
 • Rækkevidde/forbindelse 5
 • Brugervenlighed 6
 • Strømforbrug 4
 • Value for money: 6

WITHINGS Babymonitor

Withings Smart Baby MonitorSeks stjerner
Pris kr. 1999,-

Withings babymonitor er noget af det nyeste og smarteste indenfor babyalarmer, og den første (vi kender) der gør brug af apps til iPhone og iPad. Funktionerne er i overflod. Vi taler musikafspilning for baby, natlampe med forskelligt farvet lys, videooptagelse, temperatur og luftfugtigheds-måling, 3 megapixel kamera osv. osv.
Med alle disse funktioner skulle man næsten tro, at brugervenligheden var helt i bund, men det er faktisk gjort ret godt i forhold til, at der er så mange muligheder i babyalarmen. Når først det hele er installeret og tilsluttet nettet, er det rimelig nemt at bruge funktionerne via appen, som kan downloades til både iPhone, iPad og Android. Vær opmærksom på, at brugerfladen er engelsk!

I og med, at alarmen gør brug af internetopkobling, er der ingen grænse for rækkevidden. Du kan i teorien se din baby fra den anden side af kloden, hvis du vil – og det er faktisk meget smart. Det betyder nemlig samtidig, at lyden og billederne er knivskarpe og alarmen går aldrig i forbindelse med andre babyalarmer, når den er på nettet.
Man kan argumenterer for, at det er en rigtig dum idé, at forbinde babyalarmen til internettet. Hvad nu hvis forbindelse til nettet ryger af en eller anden årsag?

Hvis man er utryg ved dét kan man i stedet bruge Withings Babymonitor som en traditionel babyalarm. Den kan indstilles til at bruge almindelig radiosignal, som almindelige alarmer.

Selvom den er smart, bliver det lidt trivielt at opsætte babyalarmen hver gang. Hvis man vil gøre brug af video-funktionen, skal kameraet hver gang vendes mod baby, og det er lidt besværligt at få den monteret hver gang. Det skal dog ikke trække ned i bedømmelsen, da det er op til en selv, om man vil benytte sig af det.

Strømforbruget er i den høje ende, så den skal ofte forholdsvist oplades. Derudover er den lidt dyr, når man tænker på, at der sikkert også skal være plads til barnevogn, vugge osv. i budgettet.

Alt i alt en rigtig sjov og positiv oplevelse, og din mand vil elske denne lille gadget. :-)

De negative punkter er i småtingsafdelingen, så vi har valgt at give den 6 stjerner på baggrund af den nytænkning og de funktioner, som Withings bringer på babyalarm-markedet.

Withings Smart Baby Monitor blev testet på iPhone.

 • Funktioner 6
 • Lydkvalitet 5
 • Rækkevidde/forbindelse 6
 • Brugervenlighed 4
 • Strømforbrug 2
 • Value for money: 4

SmartNOVA babyalarm

SmartNOVA BabyalarmFem stjerner
Pris kr. 1298,-

SmartNova er nogle flot designede enheder, der minder en lille smule om en iPhone.

Babyalarmen kommer med en masse gode funktioner, som man kan forvente af en babyalarm til cirka 1300 kroner. Her i blandt natlampe, 2-vejs-kommunikation, temperaturmåler ned til minus 10 grader og så er der hurtig opladning (cirka 6 timer).

Forældrenheden meddeler med vibration og lys, hvis signalet til babyenheden mistes, og det virker godt.
Enhederne er nemme at bruge, og brugervenligheden er i top. Quickstart manualen er alt hvad man behøver. Vi havde ingen problemer med signalet i bygningen bortset fra episoder med minimal støj. I åbne omgivelser rakte den mindst 350 meter.

Et af Smart Novas helt store salgsargumenter er deres banebrydende teknologi, CARE, der skulle minimere stråling. Det har desværre ikke været muligt for os at måle stråling, men vi vælger at forholde os skeptiske. Selvom de lover nul mikrobølger og ingen såkaldt pulserende stråling, vil der unægtelig være én eller form for stråling. Vi vælger dog at stole på, at der er gjort et stykke arbejde for at få strålingen ned på et så lavt niveau som muligt.

SmartNova har alt det man kunne have behov for – og lidt til. Den er gennemført i såvel design som teknik, men en anelse dyr.

Novas babyalarm får 5 af 6 stjerner.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 4
 • Rækkevidde/forbindelse 5
 • Brugervenlighed 6
 • Strømforbrug 6
 • Value for money: 4

Philips Avent SCD485

Philips Avent SCD485
To stjerner
Pris kr. 319,-

Lillebror til SCD505. Vi har inkluderet denne babyalarm i testen for at undersøge flere forskellige prisklasser. Denne er i den lave ende.

Selve alarm-enhederne ser lidt billigt producerede ud, men de er søde og meget ”baby-agtige”.

Philips SCD 485 babyalarm byder ikke på et utal af features, men den indeholde nok til, at de basale behov er opfyldt (temperaturåler). Brugervenligheden er dermed også i top. Med de få funktioner, alarmen indeholder, er det ikke svært at betjene den.

Over de 3 dage hvor vi testede babyalarmen, var der ikke én dag, hvor vi ikke modtog interferens fra andre sendere eller meget larmende støj. Rækkevidden er, som du måske har gættet, heller ikke stor. Oftest når baby græd gik lyden dog rimeligt igennem og ”talen” var forholdsvis klar.

Det største plus ved alarmen er, at den er billig. Den koster godt 300 kroner og er dermed den venligste i denne test.

Der er ikke meget mere at sige om Philips SCD485.

 • Funktioner 1
 • Lydkvalitet 1
 • Rækkevidde/forbindelse 2
 • Brugervenlighed 5
 • Strømforbrug 5
 • Value for money: 3

Beurer JBY103 babyalarm

Beurer JBY 103Fire stjerner
Pris kr. 1499,-

Her har vi fat i en spændende babyalarm. Beurer JBY 103 er spækket med funktioner, der er nyttige når man skal passe på sin lille baby. Udover de almindelige funktioner, har denne babyalarm godnatmelodier, der kan styres fra forældre-endheden samt videoovervågning – i 360 grader! Det betyder, at du med forældre-enheden kan styre kameraet og se, hvad der foregår i rummet – også i mørke takket være infrarød optagelse.

Kameraet har også bevægelsesalarm, så man kan få besked om eventuelle bevægelser i rummet. Kameraet står på en fod, som er rimelig nem at placere.’

Vi havde ingen synderlige problemer med signalet, men savnede en lidt bedre indikation for, hvis enhederne mistede forbindelse.

Babyalarmen virker billig, og det er et minus, for den er bestemt ikke billig. Den koster 1500 kroner, så vi havde forventet lidt mere end et hult plastikhylster.

Strømforbruget ligger i den høje ende, og opladningstiden er temmelig lang, men det er småting.

 • Funktioner 5
 • Lydkvalitet 4
 • Rækkevidde/forbindelse 4
 • Brugervenlighed 3
 • Strømforbrug 4
 • Value for money: 4

Stråling fra babyalarmer

Babyalarmer udsender, som alle andre radio-enheder, stråling i form af enten infrarød stråling, mikrobølger eller radiobølger. Vær derfor opmærksom på hvor du placerer din babyalarm i forhold til barnet. Selvom mængden af stråling er begrænset, anbefaler vi alligevel en afstand på minimum én meter fra barnet, og vores test er også lavet fra den afstand.
Vi har desværre ikke haft mulighed for selv at teste strålingsniveauerne for de enkelte babyalarmer, men har i stedet forsøgt at finde data om det på nettet, hvilket har været svært.

Vi håber du kunne bruge testen, og tillykke med den lille nye :-).