Så blev det eltandbørsternes tur til at blive sat på prøve.

Vi ser nærmere på et bredt udvalg af eltandbørster – fra de helt billige til de dyre – og undersøger hvilken eltandbørste der er bedst. Kan de dyre leve op til forventningerne og er de billige overhovedet pengene værd? Se med herunder, hvor vi tester 10 af de mest populære og nye eltandbørster.

Testvinder – Oral-B Genius 9000N

Oral-B Genius 9000N er fortsat et af flagskibene indenfor eltandbørstning, og har været førende på markedet de seneste år.
Genius har en del ekstraudstyr, og der er tænkt over kvaliteten fra producentens side. Prisen er derfor også relativt høj, men tandbørsten er pengene værd.

Batteriet holder strøm længe, tandbørstningen er effektiv, og med sin 3D teknologi er tandbørstningen ikke bare en fornøjelse, men også særdeles pålidelig, og efterlader dig med særdeles velbørstede tænder. Opladning af batteriet kan f.eks ske direkte i det medfølgende rejseetui via USB – ganske lige som en mobiltelefon.

Intelligent eltandbørste

Oral-B Genius er som navnet antyder en intelligent udgave af den klassiske eltandbørste, og der medfølger en app, hvorigennem tandbørsten lærer om dine vaner ift. tandbørstningen.

Appen gør det lidt sjovere at børste tænder, og kan motivere dig til at børste tænder oftere. Det er en sjov lille gimmick, der samtidig kan give enkle forslag til forbedringer i din tandbørstning.

For børn i teenage-alderen vil det være en motiverende og sjov måde at børste tænder på.

Bedst til prisen – Oral-B Trizone 4000

Oral-B Trizone 1000Oral-B Trizone 4000 er en simpel og veludført eltandbørste, der byder på præcis dét, man kunne have behov for – og ikke mere end det.

Oral-B’s 3D teknologi sikrer 8800 rotationer og godt 40.000 pulseringer, og sørger for at tænderne børstes meget effektivt. Der er én indstilling, så man slipper for, at skulle tage for mange beslutninger om programvalg o.l, der i sidste ende bare forringer rengøringen. Trykker man for hårdt, så sørger denne eltandbørste for – som mange andre Oral-B eltandbørster – at give besked om det, så man kan lette grebet lidt. Der er ligeledes timer, der fortæller, at man skal huske at børste alle tænder i alle sider af munden (kvadranter). Børsten er formet som en almindelig tandbørste, hvilket føles “rigtigt”. Det har ingen betydning i praksis i forhold til de små runde børste, som vi kender fra mange andre eltandbørster, men det virker som om tænderne bliver børstet hurtigere og mere effektivt.
Der udover er lyd-niveauet er rimeligt, så man ikke går i seng med ringen for ørene, og selve grebet er behageligt.

TZ 1000 var en rigtig positiv oplevelse og en anbefalelsesværdig eltandbørste.

Oral-B Vitality Precision Clean er bedst til prisen

Oral-B Vitality Precision Clean - Bedst til prisenSelvom denne eltandbørste koster under 200 kroner de fleste steder, så kan den mænge sig med selv de bedste og dyreste eltandbørster i denne test. Når det kommer til at fjerne plak og snavs, er den perfekt. Børstehovedet tilpasser sig tænderne og det er nemt at komme omkring med den lille børste. I grebet sidder der en timer, som minder én om, at børste alle fire kvadranter (sider i munden).

Den er lidt klodset at holde om og lyden er lidt høj, men når man tager prisen og gode ydeevne i betragtning, vinder den alligevel “Best til prisen”. Klart en anbefaling fra os til dig, der ikke vil eller har råd til, at betale mange hundrede kroner for en eltandbørste.

Alle eltandbørster var generelt gode

Braun’s ”Oral-B” dominerer det danske marked og har et kolossalt overtag her i landet. Det betyder dog ikke, at Philips og andre mærker er dårlige, når det kommer til eltandbørster. Faktisk viser vores test, at ingen af eltandbørsterne er direkte dårlige. De store prisforskelle betyder heller ikke så meget for kvaliteten. Det man betaler for, er oftest ekstrafunktioner og de sidste små-finesser. Vi mener ikke, at det altid kan retfærdiggøre 500-800 kroner i forkel, men det er en smagssag, om man vil betale for det. Det er nice-to-have. Ikke need-to-have.

Man ville umiddelbart tænke, at jo flere omdrejninger/oscilleringer en eltandbørste kan byde på, jo mere effektiv. Det er også rigtigt indtil en vis grænse, hvorefter det næsten ingenting betyder. Det altafgørende er, at eltandbørsten benyttes korrekt og at man husker at udskifte børsten, når den er ved at være mør.
Alle eltandbørster klarer altså opgaven tilfredsstillende, og ingen af dem dumper. En billig Philips kan være lige så effektiv som den dyre Oral-B, men modellerne adskiller sig alligevel på en række forskellige punkter. Vi har bedømt ud fra lyd, oscilleringer/vibrationer, brugervenlighed, batterilevetid og komfort.

Hvad vinder de 2 eltandbørster på?

Når vi tager alt ovenstående i betragtning, vinder Trizone 4000 testen. Den er mesterlig på alle punkter.
Den er god at have i hånden, lyden er temmelig svag og så er den brugervenlig. Den har kun lige de vigtigste funktioner såsom tryksensor og timer, så man forvirres ikke af unødvendige (og kostelige!) ekstrafunktioner. Desuden har denne eltandbørste et fornuftigt antal rotationer og pulseringer per minut, der sikrer at børstningen er fornuftig.

Den billige Oral-B Vitality Precision Clean vinder ”bedst til prisen”. Udover at være utrolig billig – bare 199 kroner – giver den en behagelig og grundig tandrensning, hvor du bliver mindet om, at huske alle tænder. Der er ikke så mange dikkedarer – bare tandbørstning. Og det er positivt.

Der er som nævnt tidligere mange ekstra-funktioner på de dyre modeller, men ingen af dem er virkelig nødvendige. Og jo flere funktioner, jo sværere er det faktisk bare, at børste tænderne rigtigt. Derfor er det faktisk lige så meget et minus som et plus i vores optik.

Alle eltandbørster var meget lang tid om at oplade. Det tog fra et halvt til et helt døgn at oplade batterierne, og derfor har det ikke været haft ret stor betydning i vores samlede vurderinger.

Vi håber, at du bliver glad for din nye tandbørste.