Kameraudstyr er dyrt, og man vil derfor gerne få det meste ud af de penge, man lægger i fotobutikken. Det er svært at navigere i markedet, og det bugner af muligheder med de mange forskellige foto-systemer. Vi har her forsøgt at tegne et billede af, hvordan du får det bedste forbruger-kamera til pengene.

Vi har undersøgt markedet, og rådført os med en professionel fotograf, og på baggrund af vores undersøgelse, vil vi anbefale 2 forskellige kameraer fra kategorierne; spejlrefleks, spejlløse kameraer. Vi har også kort forklaret nogle af fordelene og ulemperne ved de forskellige systemer.

Vi har lagt vægt på “value for money” og med en maksimal pris på ca. 5000 kroner. Der er med andre ord tale om det bedste kamera til amatører og hobby-fotografer.

 

Spejlreflekskamera

Bedste spejlreflekskamera

De typiske fordele ved et spejlreflekskamera er, at de generelt håndterer fotografering i lav belysning (ISO) en anelse bedre end dets konkurrenter. Når du tager et billede med høj ISO, vil der opstå støj/gryn på billedet, da kameraets sensor er nødt til at kompensere for den lave belysning. Selv om de spejlløse systemer er ved at være godt med, er spejlrefleks fortsat førende på dét punkt.
Andre fordele er batterilevetid og objektivudvalg, som overordnet set er lidt længere.

Til gengæld er spejlrefleks tungt, og det samme er objektiverne til systemet. Desuden vil spejlløse systemer være mere optimale til video.

Det bedste spejlreflekskamera til under 5000 kr.

 

Vores anbefaling falder på Nikon D5600. Et godt robust spejlreflekskamera med en sensoropløsning på 24,2 megapixels.

Kan købes hos Kamerahuset

Kameraet tilbyder WiFi og Bluetooth, hvilket gør det nemt at overføre sine billeder til både computer og smartphone.

Masser af fokuspunkter og ansigtsgenkendelse, der gør det nemt at fokusere, og kameraet kommer med en firmware (software, red.), der kan hjælpe dig med at tage bedre af billeder af f.eks. naturen, portrætter eller sport.

Skærmen er en relativt stor 3.2″ TFT LCD med touchscreen, der gør det nemt at navigere i systemet.

Nikon D5600 er fortrinligt til hobbyfotografen, der gerne vil have et godt kamera til fornuftige penge.

Pris: kr. 4800 – 5500,-

Spejlløst kamera (Mirrorless)

Bedste spejlløse kamera

Spejlløse systemer / Mirrorless kameraer vinder hastigt ind på markedet, og er en direkte konkurrent til DSLR(Spejlreflekskameraer). Det spejlløse system gør, med dets letvægtskonstruktion uden spejl, op med det tunge DSLR, og bevarer mange af de positive ting ved et klassisk spejlreflekskamera.

Det er uovertruffet til videooptagelser, og kan skyde langt flere billeder i sekundet. Spejlløse kameraer har ringere batterilevetid og dårlige udvalg af objektiver og tilbehør.

Det bedste mirrorless / spejlløse kamera til pengene

Vores valg falder på Fuji X-T100, der kan købes hos bl.a. Vefa.

Med Samme sensor-opløsning som vores spejlrefleks-vinder, 24,2 megapixels, får vi masser af pixels at arbejde med.

Kameraet er spækket med funktioner, der fungerer rigtig godt. Specielt begejstret er vi for Fuji’s film-simulering, der kan give et gammeldags filmkamera-touch til billederne. Det giver et rigtig lækkert udtryk på billederne.

91 fokuspunkter og motivgenkendelse gør det nemt at få gode, skarpe billeder, uanset hvilken type billeder, du fotograferer.

Kameraet har WiFi og bluetooth understøttelse, og gør det dermed nemt at flytte billeder til computeren.

Pris: Kr. 4.000 – 5.000,-

Konklusion af vores undersøgelse om kameraer

Det ér svært at begå sig på et marked med så mange tekniske termer og systemer. Vi har derfor forsøgt at holde vores artikel lavteknisk og til at forstå, og håber dermed at vores læsere får noget ud af anbefalingerne.

Vi vil naturligvis tilråde, at man selv undersøger markedet før man lægger sine penge på disken, og eventuelt spørger en fotograf/fagkyndig om fordele og ulemper i en fysisk fotoforretning.

Vær kritisk, og brug den sunde fornuft.