Vi er kede af, at vi ikke fik Nabby’s Babyalarm med i vores test af babyalarmer, for den er meget aktuel for tiden. Nu har vi været så heldige, at få lov at afprøve Nabby’en gennem nogle uger og har lavet en anmeldelse af den.
Vi har givet karakterer for funktioner, lydkvalitet, rækkevidde/forbindelse, brugervenlighed, strømforbrug og “value for money”, lige som vi gjorde i vores babyalarm test.
Spring direkte til konklusionen hvis du ikke kan vente.

Nabby Babyalarm, dansk kvalitet – eller?

Nabby BabyalarmNabby Babyalarm er dansk produceret og byder på en smart og innovativ måde at bruge en babyalarm på. Babyalarmens forældreenhed er nemlig din mobiltelefon.

For at bruge babyalarmen, downloader du appen, der fås på både iStore og Google Play, til din mobiltelefon, og derefter forbindes babyalarm og smartphone til hinanden via Bluetooth. Det er ret nemt og uproblematisk, og det er i teorien en smart idé at bruge mobiltelefonen som modtager – Den har man jo alligevel altid på sig. Dog kan der opstå problemer, når f.eks. bedsteforældrer skal passe baby, og de ikke har en smartphone. Ligeledes kan det være lidt frustrerende, at Nabby ikke kan bruges på både mor og fars mobil på samme tid. Men alt i alt ret smart.

Appen fungerer upåklageligt og har et intuitivt og brugervenligt interface på både Android og iPhone. Der ser ud til, at der er gjort noget ud af det grafiske og animationerne i appen er søde. Appen har sågar vundet en Danish App Award i kategorien brugervenlighed. Flot.

Alarmen er også flot designet rent fysisk. Den har én eneste knap og en lille strop, så man kan hænge babyalarmen på barnevognens kaleche. Meget minimalistisk og praktisk sammenlignet med andre babyalarmer. Den passer lige i håndfladen. Lækkert.

Tilkøb af funktioner

Funktionerne er begrænset til det mest basale. For at få fuldt udbytte og adgang til de resterende funktioner(Her i blandt noget så vigtigt som temperaturmåler) skal man yderligere betale 19 kroner pr. funktion. Selvom det ikke er alverden, følte vi os lidt bondefanget over, at vi først skulle betale hele 1199 kroner for babyalarm, og derefter bonnes ekstra for at få fuldt udbytte af alarmen.
NB: I skrivende stund kan alle ekstrafunktioner købes til 7 kroner i alt. Det gælder tilsyneladende i en begrænset periode hvorefter prisen igen er kr. 19,- pr. stk.

“Kommunikationsfejl” og “Mistet forbindelse”

Nabby lover en rækkevidde på 340 meter, hvilket undrer os, når vi adskillige gange mistede forbindelse på bare ganske få meter. Det er ikke helt acceptabelt, at der mistes forbindelse på bare 5-10 meter, så vi afprøvede alarmen på både Android og iPhone, for at se om det kunne være mobiltelefonens skyld. Desværre for Nabby, var der ikke den store forskel med forbindelsen uanset hvilken mobil, vi brugte.

Når man søger lidt på nettet, lyder det til at være et problem for Nabby, at forbindelsen er så upålidelig. På deres hjemmeside er der da også et helt afsnit til udbedring af forbindelsesproblemerne. Vi synes dog ikke det hjalp synderligt, og blev faktisk lidt forarget over, at der stod, at det ikke var Nabby’en, der havde problemer, men vores mobiltelefoner.

Når der var forbindelse, gik lyden dog fint igennem, og vi oplevede hverken skrat eller interferens med andre sendere.

Nabby skal også have ros for sin batterilevetid. Selv reklamerer de med op til 70 timer, og det er nok ikke helt forkert. Batterilevetiden ér overraskende lang.

Konklusionen

På baggrund af den dårlige forbindelse, manglende funktioner og den høje pris, giver vi to stjerner til Nabby Babyalarm. Vi synes der mangler væsentlige forbedringer, hvis man skal kunne stole på alarmen og få en god oplevelse med den.

2 stjerner

  • Funktioner 3
  • Lydkvalitet 5
  • Rækkevidde/forbindelse 1
  • Brugervenlighed 5
  • Strømforbrug 6
  • Value for money: 2

Vi håber snart, at se en ny generation af Nabby’er, hvor der er gjort noget ved problemet med forbindelsen. Det er virkelig en downside for Nabby, at forbindelsen er så upålidelig, for det gør det svært, at være tryg ved babyalarmen. Ligeledes håber vi på lidt flere flere funktioner, der kan retfærdiggøre den høje pris.

Læs evt. mere på nabby.dk