Det er næsten et uundværlig køkkenredskab. Stavblendere er bekvemmelige, nemme at rengøre og alsidige. Men hvilken skal du vælge og hvorfor? Det ser vi nærmere på i denne test.

Vi har testet en række af de mest populære stavblendere på markedet i 2018, og forsøgt så vidt muligt, at inkludere forskellige prisklasser – Men lad det være sagt med det samme. Her hænger pris og kvalitet unægteligt sammen.

Her er de 3 populære stavblendere, vi har inkluderet i denne test.

Selv om pris og kvalitet hænger sammen, er der stadig relativt gode produkter til en overkommelig pris. Her er det stavblenderen fra Braun, som har vundet “best til prisen”. Denne stavblender adskiller sig fra andre i samme prisklasse ved, at skærene og motoren virker rigtige fornuftige.

Pris og kvalitet

I denne test har vi måttet sande at pris og kvalitet hænger sammen. Bamix, KitchenAid og Blomsterbergs, der hver koster fra 1500 kroner er sublime sammenlignet med de billige mærker.

Husk at overvej, at de “dyre” stavblendere måske i virkeligheden ikke er de dyreste. På den tid som du kan slide én Bamix, kan du hurtigt slide adskillige billige blendere op. Kvaliteten af materialerne på de dyre modeller er bare så gode, at du kan have nytte af dem i MANGE år før det er tid til udskiftning.

Hvilken blender overvejer du at købe?

Bamix Gastro 200 – God nok til professionelle kokke

Robust, vægtig og lækkert ergonomisk design. Det kan mærkes lige så snart med står med Bamix Gastro 200 i hånden, at materialerne er af god kvalitet.
En blender får ikke internationale stor-kokkes rosende ord uden grund. Bamix er bl.a. kaldt “Verdens bedste blender” og “tryllestaven”, og det er fuldt fortjent, for den er – på alle områder – ualmindelig god. Den arbejder hårdt og blender alt uden brok, lige som dens forgængere.

En lille sidenote: Blomsterbergs stavblender, der også er meget populær herhjemme, er i samme gode schweiziske kvalitet som Bamix. De er meget ens på mange områder, og Blomsterbergs kan derfor anbefales på lige fod med Bamix.

Braun MQ745

Brauns MQ745 er en af de mest populære stavblendere herhjemme. Det skyldes måske, at den kommer inklusiv en lille og stor hakkeskål, en mikserkande og piskeris – og så er den billig.

Knapperne sidder fint placeret, så de passer til hånden så maskinen er nem at betjene.

Designet i rustfrit stål er eksklusivt og tidsløst, men kan hurtigt få små brugsspor.

Knivene er skarpe, men selv med en motoreffekt på 750w hakker den ikke lige så godt som de lidt dyrere stavblendere i testen.
Til prisen er Braun MQ745 dog et rigtig godt valg, og derfor anbefaler vi den som bedst til prisen.

KitchenAid stavblender

KitchenAid skuffer sjældent, men denne gang trækker vi lidt skævt på smilebåndet. Egentlig klarer stavblenderen vorest test fint, men prisen… Den er for høj! I hvert i forhold til den klasse, KitchenAid’en befinder sig i. Der er et stykke vej op på Bamix’s niveau, men alligevel koster KitchenAid’en 500 kroner mere. Det medfølgende ekstraudstyr trækker lidt op, men kan alligevel ikke helt forsvare den høje pris.

KitchenAid stavblenderen ER en virkelig god blender på alle områder. Den er rimelig lydsvag, den hakker til perfektion, er nem at rengøre og ekstraudstyret er i top. Hvis man kan se bort fra prisen og kan leve med, at der er et bedre alternativ til prisen, så er KitchenAid et fint valg. I sær hvis man i forvejen har KitchenAid produkter i køkkenet. Så spiller det hele jo sammen.

Morphy Richards Accents

Gode funktioner og effektivitet indhyldet i flot design. Sådan kan man kort anmelde Morphy Richards stavblenderen. Den er nemlig rigtig flot designet, og samtidig ergonomisk. Den er deslige forholdsvis lydløs og så får man godt ekstraudstyr med, så man også kan bruge den som bl.a. traditionel blender og håndmikser.

Vi synes, den klarede alle tests rigtig godt, og selvom det er en fantastisk god blender, så mangler den lidt skarphed for at få 6 stjerner. Den har nemlig behov for at arbejde i lidt længere tid, hvis man ønsker en homogen, gennemblended pesto f.eks.

Bosch MSM64010

Plastik. Førstehåndsindtrykket er ikke super. Den ligger fint i hånden og knapperne sidder fint. Måske lidt for stramme at trykke ind, men det er en smagssag. Når vi tænder maskinen, er vi fortsat ikke imponerede. Der er lidt mere lyd på end ved de forrige blendere, og resultatet er er ikke så ensartet og homogent, som man kunne håbe. Vi giver derfor vores pesto en ekstra tur, men ender med en pesto, der er lun pga. friktion fra skærene/bladene. Ikke specielt ophidsende eller appetitligt.

Bosch MSM64010 er ikke en anbefalelsesværdig stavblender, men det kan være den billige løsning, hvis du ikke kræver alverden af din blender.