Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i alle de forskellige hårtørrer, der findes. Priserne varierer helt enormt – helt ned fra hundrede kroner og op til tusinde kroner. Vi kan selvsagt ikke teste alle hårtørrer på markedet, men vi har sat os for, at undersøge nogle af de hotteste og se hvilke, der er bedst.

Vi har i alt testet og undersøgt 5 populære hårtørrer og ud af dem har vi kåret én testvinder og ”bedst til prisen”. Resten er vurderet med stjerner.

De fem hårtørrer vi har testet er

ghd Air Classic
HH Simonsen Boss 2000w
Bosch PHD9760 hårtørrer
BaByliss D261E
Braun HD750 hårtørrer

GHD Air

+ Plusserne

  • Stærk motor
  • Lækkert design
  • Super kvalitet

– Minusserne

  • Ingen

Pris: kr. 899,-

Testvinder – ghd Air Classic

Køb den hos NiceHair

”Man får noget for pengene”, ”JEG ELSKER DEN!” og ”Jeg går aldrig tilbage til et andet mærke” var blot nogle af de kommentarer vi havde læst, før vi testede ghd Air. Nu har vi selv været så heldige, at prøve den, og vi er helt enige: Den er virkelig fantastisk!

Det er uden sammenligning det bedste føn vi har oplevet på en hårtørrer – hele 2100w gør, at man bliver blæst godt igennem, men på en skånsom måde. Håret bliver effektivt tørret samtidig med, at ”ion teknologien” sikrer, at der ikke dannes statisk elektricitet. Dette skåner håret og bevarer det glansfuldt og smukt.

Udover det tekniske, der er i topklasse, er ghd Air Classic også en lækker lille sag. Designet er nydeligt og elegant og selve føntørreren føles som kvalitet. Der medfølger to fønnæb. Et til kort og et til langt hår, og de er begge gode. Der kan tilkøbes en diffuser til kr. 199,- som kan justeres, så den blæser på præcis dem måde, man ønsker det. Nogle forhandlere sælger hårtørreren i en pakke, hvor diffuseren medfølger. Disse pakkeløsninger koster som regel godt kr. 1.250,-.

Det er ikke for sjov, at netop ghd Air bliver brugt af mange professionelle frisører landet over. Den ér bare bedre. Selvom prisen er lidt højere end andre mærker, er den virkelig det hele værd. Lad vær at gå på kompromis!

HH Simonsen Boss

+ Plusserne

  • God, kraftig motor
  • Ion teknologi
  • De medfølgende fønnæb og diffuser er gode
  • Billig i forhold til kvaliteten!

– Minusserne

  • Føles lidt ”plastik-agtig”

Bedst til prisen – HH Simonsen Boss Hair Dryer

599 kr. hos NiceHair

HH Simonsen har med deres ”Boss”, virkelig fået fat i den lange ende!

Selvom motoren er på hele 2000w er hårtørreren stadig relativt lydsvag – de lover maks 75db lydniveau, og det holder de umiddelbart. Den er ret lydsvag. Til sammenligning kan det nævnes at en almindelig samtale ligger på omkring 60-65 db.

Med 3 varmeindstillinger og en kold-funktion er der rigeligt med variationer, der sikrer, at håret bliver tørret effektivt og skånsomt. Udover den kraftige 2000w motor kommer Boss med ”Ion teknologi”, der er det helt nye. Det betyder, at der dannes mindre statisk elektricitet i håret ved tørring end sædvanligt, og det kan – i modsætning til andre billige mærker – faktisk mærkes med HH Simonsen Boss.

Hårtørreren kommer med et fladt næb, der nemt kan klikkes på for at gøre stylingen nemmere. Men mere imponerende er den medfølgende diffuser (eller softstyler), der lige gør hele oplevelsen lidt mere behageligt – specielt hvis man har krøllet hår, er den virkelig god.

Bosch PHD9760 hårtørrer

Bosch phd9760Bosch har her lavet et ganske fint produkt til prisen. Dog bærer den præg af, at der ikke er benyttet de fineste kvalitetsdele til indmaden. Føntørreren er kraftig med hele 2000w, men den larmer desværre en smule mere end de bedste mærker. Deruodver er den lidt tung at holde pga. den unødvendigt store størrelse.

Designet er flot og gennemført og prisen er fornuftig i forhold til kvaliteten. Helt klart et godt køb, hvis man ikke vil betale for de allerbedste mærker.

BaByliss D261E

BaByliss hårtørrerPris kr. 449,-
Et ordentligt blæs! BaByliss D261E er med sine 2200 watt den stærkeste hårtørrer vi har testet. Den tørrer håret effektivt, men larmer desværre en del. Den føles lidt plastik-agtig, men vejer alligevel en del, og det gør at den er klodset at stå med i længden. Vægten gør også, at det er mere besværligt at style håret.

De 449 kroner den koster, synes vi her på redaktionen er lige rigeligt, for den er ikke i nærheden af at være lige så god som andre i den prisklasse. Vi har før haft gode oplevelser med BaByliss, men i denne omgang blev til en lidt lunken oplevelse.

Braun Satin Hair – HD750

HD750Pris kr. 300 – 350,-
Den eneste hårtørrer, vi har testet, der er udviklet specielt til farvet hår. Vi har skrevet meget om den nye ion teknologi for de andre produkter, men det er kun Braun HD750, der kan prale af satin-ion technology. Modsat almindelig ion teknolgi, hjælper satin ionerne med at holde på farven i håret. Vi har på redaktionen ikke kunne teste mere end to uger, men indtil videre ser det ud til, at satin-ion teknologien virker. Sarah’s røde hår har i hvert fald ikke mistet hverken glans eller farve i løbet af testen.

På grund af den lave pris, kan vi godt anbefale hårtørreren til kvinder med farvet hår. Fyrer må nok finde sig en anden føntørrer, for netop Brauns HD750 er måske designet lidt for feminint med sine bordeaux røde farve.

Afsluttende ord

Selvom de billigere mærker klarer sig rimeligt, er der ingen tvivl om, at man får hvad man betaler for. Mange kan sikkert sagtens klare sig med hårtørrer til ganske få hundrede kroner, mens andre er mere kræsne. Men én ting er sikkert – Prisen er afgørende for kvaliteten.