Det ledningsfrie miljø er for alvor ved at vinde indpas i danske hjem. Flere og flere dagligdagting bliver udviklet uden irriterende (og potentielt farlige) ledninger. Den ledningsfrie støvsuger er meget populær i øjeblikket, og derfor har vi her en stor test af ledningsfrie støvsugere, så du kan træffe det bedste valg.

Ledningsfrie støvsugere er praktiske. Det er en fornøjelse at arbejde med, og man kommer rundt over det hele, uden at skulle skifte stikkontakt. Vi gennemgår her de 3 støvsugere, som har været bedst i test.

Ledningsfri støvsuger fra Bosch

Bedst til prisen – Bosch BBH52550

Kr. 1.579,- hos Coop

Bosch BBH52550 er en realtivt billig ledningsfri støvsuger, men på trods af det, et rigtig godt produkt, der klarer sig godt på mange områder. På visse punkter bedre end nogle af de dyre mærker.

Motoren er stor og kraftig på 2400 watt og klare rengøringen lige så godt som traditionelle støvsugere. Driftstiden er på 30 minutter, så der skulle også være mulighed for at nå det meste af huset, før det store 25 volts Li-ion batteri løber tør.

Prisen er super lav sammenlignet med kvaliteten af støvsugeren.  Vi har set den til bare 1600 kroner, og det må siges at være et røverkøb

Dyson ledningsfri støvsuger

Testvinder – Dyson V10 Absolute

Kr. 4.490,- hos Coop

Dyson V10 er en af Dysons nyeste og måske poulæreste ledningsfrie støvsugere. Motoeren er med sine 110000 omdrejninger i minuttet kraftig, og har en fantastisk sugeevne der umiddelbart er de andre overlegen. Til gengæld genererer støvsugeren en del larm, som er hagen ved den kraftige motor.

Patenteret cyklonteknologi
Med Dysons cyklonteknologi, kan den ledningsfrie støvsuger opfange små partikler helt ned til 0.3 mikrometer.
Med sine 14 cykloner, pisker denne støvsuger partiklerne rundt med op til 79.000G og opfanger dem, og sikrer et rent indeklima. Selvfølgelig med HEPA filter, så allergikere også har glæde af denne ledningsfrie støvsuger.

Det medfølgende tilbehør er med til at sikre en effektiv støvsugning, uanset om det er i en krog eller i en åben stue. De 4 mundstykker har hvert deres formål: Støvsugning af gulvtæpper, hårde gulve, hjørner og sprækker samt ekstra snævre områder.

Støvsugeren kører 60 minutter på en opladning, hvilket er langt mere end de øvrige ledningsfrie støvsugere i testen.
En opladning tager 3½ time.

Støvsugeren er med sine godt 2½ kg. relativt letvægtig, og egner sig dermed også godt til f.eks. ældre og gigtplagede.

Undersøg produkterne før du køber en ledningsfri støvsuger

Det er vigtigt med en god ledningsfri støvsuger, når du skal støvsuge huset. Ikke bare sugeevnen skal være god, du skal også være sikker på, at du kan nå det hele, før batteriet løber tør.

Dertil kommer vægten, for det kan være hårdt arbejde, hvis du skal støvsuge huset med en tung støvsuger. Enkelte personer har meldt at Bosch’en kan være lidt tung, men de to produkter, vi har kigget på i denne test af ledningsfrie støvsugere, er begge forholdsvis letvægtige.

Der er med andre ord mange ting, du skal forholde dig til, hvis du er på udkig efter en god ledningsfri støvsuger.

Tilbehøret har også betydning. Det er vigtigt, at man kan komme ind i krogene og hjørnerne, så man ikke skal igang med en kost efter støvsugningen. Mange af de ledningsfrie støvsuger kommer med et lille arsenal af tilbehør, der gør det nemt at gøre rent helt inde ved murene. På den måde kan man være sikker på en ordentlig og effektiv rengøring.