Vi har fået nok af udslæt, knopper, irriteret hud og direkte smerte, når vi barberer vores ben. Derfor har vi bedt 15 kvinder teste 9 af de mest populære skrabere i Danmark.

Herunder er et resume af testens resultatet, og længere nede på siden, kan du downloade et scorecard over skraberne.

 

MærkePrisSamlet bedømmelseForhandler
Gillete Venus Embrace
Testvinder
89,0027,0
Gillette Venus Breeze89,0026,3
Gillette Venus Divine87,5025,5
Gillette Venus Vibrance Women87,5024,7
Wilkinson Sword Quattro68,7524,5
Wilkinson Sword Lady Protector-22,0-
Gillette Venus87,5021,2-
Gillete Venus Proskin89,0021,0-
Bic Twin Lady46,95 (10 stk)6,0-
Sådan blev testen foretaget

Vi bad 15 kvinder om hjælp.
For at kunne nå, at teste holdbarheden på barberbladet, har hver kvinde kun fået udleveret 3 skrabere. Hver skraber er altså testet af 5 kvinder.

Sammen med skaberne fik de et test-skema, som de hver skulle udfylde. I test-skemaet gav kvinderne karakter(fra 0 til 6) for skarphed/behagelighed, levetid/holdbarhed på barberbladet, hudirritation, fleksibilitet, barberingstæthed samt en samlet vurdering.
Herefter talte vi karaktererne op i et scorecard og lavede en samlet vurdering, ved at udregne gennemsnittet af pigernes bedømmelser.
Vi bad dem i øvrigt bruge skraberne på både ben, armhuler og bikinilinje, for at få de mest præcise resultater.

Download testskemaScorecard for skrabere til kvinder

Resultat af skraber testen

Testvindende skraberHver skraber kunne få maksimalt 30 point.

Blandt vores piger var der generelt bred enighed om, at skraberne fra Gillette var gode. Gillette Venus og Gillette Venus Proskin faldt en smule bagefter med samlede bedømmelser på cirka 21 point. Gillette Venus Embrace vandt skraber-testen overbevisende med hele 27 point, men viste sig en anelse besværlig at komme ind i krogene med. Vores 5 kvinder synes den var lidt bred at bruge under armene og og ved bikinilinjen, men en stærk vinder trods alt.
Gillette Venus Breeze fulgte stærkt efter med bare 0,7 point mindre end Embrace.

Wilkinson klarede sig rimeligt med deres Sword Quattro for Women. Skraberen viste sig særdeles fleksibel og nem at bruge selv i folderne på kroppen, og pigerne syntes at den var blid mod huden. Lady Protector fra Wilkinson viste sig forholdsvist svag på flere områder.

Bic Twin Lady skraber fik en temmelig hård medfart af alle fem kvinder. To af pigerne fortalte os efterfølgende, at de slet ikke fik sig barberet færdig med den, da det gjorde direkte ondt at bruge. En anden kvinde droppede barbering nr. 2 og de sidste to piger valgte at stoppe testen efter anden barbering pga. knopper. Bic skraberen fik en endelig score på 6 point.

Denne test har atter bevist, at pris og kvalitet unægteligt hænger sammen, når det gælder skrabere, så hvis du vil have den bedste barbering, skal du ikke vælge en billig skraber.

Vores testpersoner i testen og hvilke skrabere de fik udleveret.

Følgende 15 kvinder hjalp os med testen. Tak til dem for at lægge ben til.

Wilkonson Sword Quattro for Women, Proskin, Breeze

 • Ida, 26 år
 • Heidi, 33 år
 • Rikke, 27 år
 • Carina, 35 år
 • Lone, 22 år

Venus, Wilkinson Sword Lady Protector, Embrace

 • Sara, 30 år
 • Luna, 24 år
 • Lotte, 45 år
 • Lea, 28 år
 • Julie, 27 år

Vibrance, Venus Divine, Bic Twin Lady

 • Anne P, 26 år
 • Amanda, 23 år
 • Freja, 22 år
 • Helle, 39 år
 • Anne N, 30 år

Ingen af vores testpersoner havde et favoritmærke i forvejen. Alle kvinderne er altså upartiske.
Kvinderne testede 3 skrabere hver af praktiske årsager. Skulle de have flere, var test-forløbet blevet for langt, når de også skulle teste barberbladets levetid. Af økonomiske årsager er hver skraber testet af 5 kvinder.

Vi har valgt at inkludere de mest populære skraber fra det danske marked – fra de dyreste mærker til de billigste.
Når der er 6 skrabere fra Gillette med i testen, er det blot et udtryk for den store markedsandel, Gillette har på området.

Køb dine skrabere online

Her på falderebet, vil vi benytte lejligheden til at komme med et tip: Køb dine skrabere online! Der er virkelig mange penge at spare – det er ikke usædvanligt, at skrabere er 50 procent billigere på nettet, så kig på nettet, før du handler.